به گزارش خبرگزاری حوزه، جشن هلهله فرشتهها، ویژه برنامه سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س)، به همت هیئت یا زهرا(س) در حسینیه شهدای قم برگزار شد.
اجرای این برنامه با رسالت بوذری بود و در بخشهایی، صابر خراسانی شاعر آیینی کشورمان به شعرخوانی پرداخت و حجتالاسلام والمسلمین سید حسین مومنی سخنران ویژه سیزدهمین جشن هلهله فرشتهها بود.
وی در سخنانی با اشاره به حضور خیرین در جشن هلهله فرشتهها برای تهیه جهیزیه زوجهای جوان اظهار کرد: همچنان منتظر حضور خیرین دیگری برای این امر خیر هستیم همانطور که در سالهای گذشته نیز حضور آنها سبب تهیه جهیزیه برای زوجهای جوان شد.
جهیزیههای ساده عامل شروع زندگیهای بسیاری هستند
حجتالاسلام والمسلمین مومنی با بیان اینکه برخی برنامهها در این زمینه به خاطر شیوع کرونا طی سال گذشته و امسال برگزار نشده است گفت: در عین حال خیرین همیشه پیشگام و برای کمکرسانی آماده بودهاند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه نیازمندان واقعی از این جهیزیهها استفاده میکنند گفت: برخی خانوادهها حداقلهای شروع یک زندگی آبرومند را هم ندارند بنابراین همین جهیزیهها که به ظاهر کم هستند مشکل بسیاری را برطرف میکنند.
وی تصریح کرد: اگر میخواهیم گرفتار فقر نشویم و برای نسل ما نیز مشکلی پیش نیاید، باید دست خیر داشته باشیم و در انفاق، پیشقدم شویم.
حجتالاسلام والمسلمین مومنی با اشاره به لزوم ساده گرفتن ازدواج برای ترویج بیشتر این سنت حسنه نبوی گفت: نباید از ازدواج ترسید، خداوند خودش از جوانان حمایت میکند و روحیهای در آدمی مینهد که انسان را مستغنی خواهد کرد.
این کارشناس معارفی خاطرنشان کرد: حضرت زهرا(س) لباس عروسی خود را در شب ازدواج به شخص فقیر بخشیدند و با لباسی قدیمی، به خانه همسرشان رفتند؛ این رفتار باید الگوی همه ما باشد.
وی ادامه داد: ایشان به حضرت محمد(ص) فرمودند چنین رفتاری را از شما آموختم زیرا فرمودید از آنچه دوست دارید برای خداوند مایه بگذارید و بعد از آن بود که حضرت، فاطمه زهرا(س) را در آغوش گرفتند و فرمودند پدر به فدایت شود.
چهار اصل اساسی برای شروع زندگی مشترک
محمود انوشه روانشناس و کارشناس حوزه خانواده هم در این برنامه به سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به کلام خداوند در قرآن که میفرماید «وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً ۚ إِنَّ فِی ذَٰلِکَ لَآیَاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ» اظهار کرد: مودت و رحمت دو واژهای هستند که پروردگار عالم آنها را برای زن و مرد قرار داده است، مودت یعنی محبتی که در مقام عمل و اثبات نشان داده شود، یعنی همسران محبت بین یکدیگر را به طور عملی دریابند و احساس کنند.
انوشه با اشاره به ریشه مغولی واژههای آقا و خانم عنوان کرد: ما در فرهنگ خود واژههای مهربان و مهربانو را داریم که اصطلاحات بسیار بهتری هستند، مهربان یعنی نگهبان مهر و مهربانو یعنی زنی که چون خورشید میدرخشد.
این کارشناس خانواده با بیان اینکه باید روابط میان زن و شوهر و ارتباط با خانوادهها باید به تعادل برسند تا زندگی خانوادگی خوبی را شاهد باشیم گفت: برای شروع زندگی مشترک، باید مشاهده، مصاحبه (جلساتی برای گفتوگو میان دختر و پسر)، مکاشفه یعنی تحقیق درست و منطقی در مورد طرف مقابل و مشاوره صحیح را مد نظر قرار داد تا انتخاب صحیحی داشته باشیم.
وی ادامه داد: برای ازدواج پنج اصل دارای اهمیت هستند؛ صداقت، صراحت، صمیمیت، صبوری و صیانت از ارزشها که هر یک دارای جایگاه خود هستند.
انوشه با بیان اینکه بزرگترین هدیه خداوند در امر ازدواج به همه انسانها، سه چیز است خاطرنشان کرد: ایمان، امید و ادب سه هدیه الهی به شمار میروند که برخی آن را دریافت و تقویت میکنند ولی بعضی هم آن را به درستی مورد استفاده قرار نمیدادند.
این روانشناس حوزه خانواده تصریح کرد: ما در انتخاب برای ازدواج آزاد هستیم ولی در عواقب ناشی از این انتخاب دیگر آن آزادی را نداریم بنابراین باید دقت زیادی داشته باشیم که چه کسی را به عنوان همسر و شریک زندگی بر میگزینیم.
وی ادامه داد: انتخاب در هر مرحله از زندگی مثل انتخاب رشته تحصیلی، انتخاب شغل و انتخاب همسر، مثل دکمه یک پیراهن هستند که اگر اشتباه بسته شوند، تا انتها مسیری اشتباه پیموده میشود و تمام یا بخشی از عمر انسان به هدر میرود.
انوشه به شروط لازم برای ازدواج اشاره و خاطرنشان کرد: زن و مرد باید به بلوغ عقلی، احساسی، جسمی، جنسی، شناختی و عاطفی رسیده باشند تا آماده ازدواج باشند همچنین باید خود را به درستی شناخته باشند تا از این طریق به شناخت خوبی از طرف مقابل رسیده باشند.
از دیگر بخشهای این برنامه میتوان به مدیحهسرایی حاج امیر کرمانشاهی، حاج مهدی رعنایی و ملا محمد فصولی اشاره کرد.
سیزدهمین جشن هلهله فرشتهها با حضور حداقلی جمعیت و رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برگزار و به صورت زنده از شبکههای افق و نور (سیمای مرکز قم)، تلویزیون اینترنتی تیوا، هیئت آنلاین و صفحات اختصاصی هیئت یا زهرا(س) در اینستاگرام و آپارات پخش شد.